Patyriminėmis veiklomis pasitinkame vasarą

       Kelmės „Kražantės“ progimnazijos bendruomenė birželio 19-21 dienomis ugdė žinias patyriminėse –projektinėse dienose. Jų metu mokiniai ir mokytojai keliavo, aktyviai poilsiavo, stebėjo  aplinką, gamtos reiškinius, šiuolaikinėmis technologijomis  sistemino atliktus tyrimus, gilino įgytas žinias. Kiek anksčiau už vyresniuosius mokinius mokslo metus gamtamokslinėmis  bei STEAM veiklomis mokslo metus pabaigė pradinių klasių mokiniai.  O kiek vėliau penktokai – aštuntokai  taip pat domėjosi natūralios gamtos reiškiniais, dėsniais ir lankėsi gražiausiuose gamtos kampeliuose.  
      5a klasės  mokiniai su mokytojomis – A. Labanauskaite, D. Balčiūniene, I. Sejūniene – atliko užduotis programėle ,,Scavenger Hunt“.  Sukūrę gamtos objektų  sąrašą anglų kalba, vėliau dalyviai sąraše surašytų dalykų ieškojo ir nufotografavo. Informacija sukelta į programą „Padlet“. Pirmuosius žingsnius penktokai išbandė mokyklos kieme, o vėliau veikla pratęsta „Draugystės parke“.
      5b klasė vykdė projektą ,,Saugokime ir pažinkime gamtą“  ( mokyt. G. Mikalauskienė ir I. Sutkienė).  Mokiniai dalyvavo orientaciniame žygyje ,,Atrask Tytuvėnus", tyrinėjo Kražantės upės ir tvenkinio vandenis, nustatė oro taršą aplink mokyklą, rinko šiukšles akcijoje ,,Išvalykim Kražantės pakrantes", domėjosi augalijos ir gyvūnijos pasauliu, mėgavosi vandens malonumais.  Maudynėmis ir baidarių žygiu džiaugėsi 6b klasės mokiniai (mokyt. A. Stulpinienė ir L. Dukauskienė). Šeštokai tyrinėjo chemines reakcijas natūralioje gamtoje, žaidė sportinius žaidimus, valgė žarijose keptus skanumynus, iki paryčių  bendravo prie laužo. 6a klasės mokiniai (mokyt, I. Sabaitytė ir J. Jakubauskienė), aplankę senuosius Baublius, nuvyko į Palangos  „BOOM“ parką, vėliau žavėjosi jūros bangavimu ir ošimu.
      7a klasės mokiniai su mokytojais – D. Eitmantiene, G. Strelkauku, V. Šniaukštiene, N. Šaltmeriene – domėjosi elektros reiškiniais ir gamyba, naudojimu bei taupymu, o 7b klasė mokėsi aktyviai poilsiauti  keliaudami į  Kuldygą, Riežupės urvus, Ventspilį. Septintokus lydėjo mokytojos D. Vaičiulienė ir I. Kasparavičienė.
      8b klasės (mokyt. A. Paulauskienė) gilino įgytas žinias apie I. Mero gyvenimą Kelmės mieste, susipažino su štetlų istorija, o 8a klasės mokiniai (mokytojai N. Vengelienė, N. Bielskienė ir S. Siliūnas) dalyvavo projekte „Fizinis aktyvumas gamtoje“.  Aštuntokai surengė išvyką į Ramybės slėnį, Draugystės parką. „Žaliųjų“ ir „Juodųjų“ komandos išbandė savo jėgas dažasvydžio kovose Rimkiškių kaime Raseinių rajone.
      Patyriminių dienų metu kai kurie septintų, aštuntų klasių berniukai padėjo technologijų mokytojui E. Antanaičiui atnaujinti Lietuvos tūkstantmečiui kurtą stogastulpį. Ryškus ir gražus medžio dirbinys, pastatytas šalia progimnazijos kieme ošiančio ąžuolo, vėl džiugins progimnazijos bendruomenę ir praeivius.
     Visas patyriminio  projekto dienas mokiniai praleido aktyviai sportuodami gamtoje, bendraudami ir ugdydami ištvermę, plėsdami akiratį tyrinėjimuose, žygiuose ir kelionėse.

  • Pilietiskumo mokykla
  • bmt
  • dienynas
  • duomenu-apsauga
  • eduka
  • erasmus
  • etwinning
  • lt-ateitis
  • mukis
  • nsa
  • olweus
  • tinklas