Tarptautinis projektas „Tolerance in Sports“ Kelmės „Kražantės“ progimnazijoje

         Tarptautinis Erasmus+ „Tolerance in Sports“ projektas (po vizitų į Italiją ir Portugaliją) balandžio mėnesį tęsiamas Lietuvoje, Kelmės „Kražantės“  progimnazijoje. Projekto koordinatorės – Alina Labanauskaitė ir „Kražantės" progimnazijos direktorė Laima Simėnienė. Darbo grupė – „Kražantės“ progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Regina Dovidaitienė, socialinė pedadogė Asta Trijonienė,  mokytojai – Irena Kasparavičienė, Asta Stulpinienė, Gintaras Strelkauskis. Sulaukėme svečių iš Maltos, Portugalijos, Lenkijos, o Italijos ir Turkijos komandos prie veiklų jungdavosi nuotoliniu būdu.

        „Tolerance in Sports“ pradėtas nuo susipažinimo su „Kražantės progimnazija, apeitas Kelmės miestas, aplankyta AJJU galerija. Kelmės krašto muziejaus edukacijoje išbandėme „Piemenėlių žaidimus“. Žiūrėtas filmas „Wonderful Losers“ apie dviračių sporto kultūrą. Ir bandyta atsakyti į klausimą, ką reiškia būti dviratininku? Po to mokiniai varžėsi linksmose ir išradingose  sportinėse estafetėse.

          Aktyvios veiklos tęsėsi ir kitomis dienomis. Mokiniai šoko lietuvių liaudies šokius bei žaidė įvairius žaidimus. Taip pat lankėsi mūsų miestelio bibliotekoje (miklino savo pirštukus spalvindami išsirinktus piešinius spalvotu smėliu) ir apsilankė jaunimo erdvėje „JIE“. Vėliau keliavome maudytis į  Radviliškio baseiną, o dieną baigėme apsilankydami Šiaulės apžvalgos bokšte.
        Projekto „Tolerance in Sports“ rytai pradedami kiekvienos šalies prisistatymu. Tad po Lietuvos prisistatymo, kitos dienos rytas pradėtas Maltos delegacijos sporto mokyklos pristatymu bei nacionalinių patiekalų ragavimu. Po to išvyka į Kauną, lankėmės „Žalgirio“ arenoje (gidas vedžiojo po ją ir papasakojo atsiradimo istoriją), draugiškai žaidėme boulingą bei domėjomės viso pasaulio gyvūnais Tado Ivanausko zoologijos muziejuje. Po pasivaikščiojimo po Kauno senamiestį grįžome į Kelmę.
       Penktadienio rytas pradėtas nuo portugalų komandos prisistatymo ir nacionalinio šokio. Vėliau aptarti projekto anketos klausimai, naudotos „Plickers“  nuotolinės programos kortelės. Mokiniai prie Europos šalių žemėlapio prikabino korteles, kuriose parašė teiginius įrodančius, kad  jų komanda yra tolerantiška. Atlikusios užduotis visų šalių delegacijos žingsniavo 6 km. į „Marčio sodybą“, kur jų laukė poilsis jaukioje, žaismingoje sodybos aplinkoje ir sotūs pietūs.
        Laikas prabėgo greitai, lietuvių komandai, planavusiai ir organizavusiai savaitės veiklas ir pramogas, tai – patirtis, akiračio plėtimas, anglų kalbos žinių plėtimas, sporto reikšmės tolerancijos ugdymui supratimas, nauji draugai ir geriausi prisiminimai.

                                                                                                                        Asta Stulpinienė

  • Pilietiskumo mokykla
  • bmt
  • dienynas
  • duomenu-apsauga
  • eduka
  • erasmus
  • etwinning
  • lt-ateitis
  • mukis
  • nsa
  • olweus
  • tinklas